Strand bij Kalamaki
Kalamaki gelegen in het zuiden van de provincie Iraklio is gewoon een klein en fijn plaatsje.  Je moet het bijvoorbeeld absoluut niet gaan vergelijken met Hersonnisos.  Want dat is zoiets als appels en peren met elkaar vergelijken.
Het lange en brede zandstrand strekt zich tot bijna in Matala uit. (Komosbeach) Aan de andere zijde kun je Agia Galini zien liggen.  Beide plaatsen zijn een bezoek meer dan waard.  Als je de zee in wilt dan zijn een paar waterschoenen wel wenselijk. 
Hotel Alexander beach, 25 kamers waarvan er doorgaans zo'n 17 bezet zijn (voorseizoen)  is een prima hotelletje. Niks super de luxe. Maar gewoon goed. Een prima en royaal ontbijt, wat je of buiten onder de druivenranken of in de veranda doet nutiggen.  Propere kamers. En het strand is slechts 6 meter van 't terras verwijderd. (straatje oversteken) De zaak wordt gerund door een zeer vriendelijk echtpaar.   De verhouding prijs en kwaliteit is hier uitstekend.
Kalamaki is een prima plaatsje om te verblijven. Bovendien een goed vertrekpunt om zuid Kreta te verkennen. Wie op zoek is naar rust, zon, zee en strand (starndwandelingen) komt hier prima aan zijn trekken. 'S avonds ervaar je het 'Kreta gevoel' in de taverna's.  'N gezellig sfeertje waar het goed toeven is.  Disco's en dergelijke kom je hier niet tegen.    
Terras Hotel Alexander
Pelagos
Klik op de foto voor de website van Hotel Alexander 
Kalamaki
Kalamaki is een klein dorpje met een prachtig, breed zandstrand. Het is een rustig oord met wat kleine hotels en apartementen. Winkeltjes, een bakker, een krantenwinkel, een tiental Taverna's / restaurantjes