Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
Disclaimer
  
Voor meer info over de plaatsjes Kalives en Chora Sfakia zie  het site menu.  Of klik hier voor Kalives en of Chora Sfakia
Provincie Chania
 
Kuststrook en Blik op Kalives.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
Klik op de foto's voor een grotere afbeelding.
Chora Sfakia is in aanbouw!!
In dit,  in het westen gelegen departement liggen heel wat interessante en leuke plaatsjes. Veel mooie stranden, de Lefka Ori (witte bergen) en schitterende vergezichten. (route Vrises naar Hora Sfakia) Ook de streek rondom Frangokastello is mooi, bovendien is deze bijzonder geschikt  voor rustzoekers.  Voor de wandelaars zijn er nog tal van kloven te lopen, zoals o.a.de Samaria- en Imbroskloof.
Wij kozen de eerste keer (2000) voor het plaatsje Kalives. Geen massatoerisme, geen grote luxe hotels. maar gewoon een rustig aardig dorp ongeveer op een km of 18 oostwaarts van de stad Chania.  Wij verbleven in het Kalives Beach Hotel. In 2009/10 hebben wij de streek vanuit Chora Sfakia verder verkend.
De zuidwest kust verkennen   (met de auto) is werkelijk een fantastische ervaring. Kleine dorpjes, schitterende vergezichten, kronkelende wegen en de altijd blauwe zee  glinsterend in de zon die uitnodigend ligt te wachten.
Provincie Chania
  Kreta - Trip